WELKOM IN DE
VOLWONDERACADEMIE

Momenteel zijn de deuren gesloten,
er start een nieuwe reeks in september!

De reguliere kunstacademie werkt voor veel mensen niet. Lessen duren doorgaans 3,5 uur en zijn vaak twee avonden in de week. Niet zo eenvoudig te combineren met al de rest. En bovendien voelt het ook niet voor iedereen even veilig om in groep je creativiteit de vrije loop te laten. Je voelt je misschien wel "bekeken" of onzeker of beperkt in je creatieve vrijheid.
Daarom start ik met deze Volwonderacademie! We werken ook in groep, maar ieder vanuit de veiligheid van de eigen thuis. En tussen twee live sessies in heb je tijd en ruimte om verder te werken aan de opdracht die je kreeg.
Bovendien is er een besloten Slack-platform waar je tussendoor steeds terecht met vragen, tips, inspiratie, twijfels. Waar je resultaten kan delen (als je dat wil) en waar je motivatie kan vinden bij mij en bij de andere deelnemers.

Tijd om te creëren, te experimenteren, te reflecteren maar vooral te ontspannen en de batterijen op te laden. Kinderen weten het van nature, maar als volwassene zijn we het vaak verleerd: creatief maken is ontzettend fijn! Het verlaagt stress en angst, je voelt je vrij (want er is geen goed of fout) en het verbetert je concentratie. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om graag creatief bezig te zijn.
Kinderen hebben dat van nature in zich, maar naarmate ze ouder worden verleren ze dat vaak. Omdat het ook minder wordt gemotiveerd. En als volwassene zijn we het vaak al helemaal kwijt. Hoe gelukkig het ons ook maakt(e). Plots moet het allemaal “juist” zijn. En meetbaar. Moet het iets opbrengen en mag het vooral niet voelen als tijdverlies. Maar hoe kan iets wat je minder gestresseerd, minder angstig, vrijer en geconcentreerder maakt tijdverlies zijn?

Het is een cadeau aan jezelf: tijd om creatief bezig te zijn.

En de reguliere kunstacademie is niet voor iedereen de beste plek.
Daarom start ik deze
Volwonderacademie.

Een volwassen versie
van de Wonderacademie. :)

Wat kost het? 175€ incl. BTW

Wat houdt het allemaal in?
Een programma van 18 weken waar we tweewekelijks op woensdagavond van 19u30 tot 21u30 live via zoom samenkomen om te duiken in het werk van een welbepaalde artiest of een artistiek thema en dan geïnspireerd door dat oeuvre zélf onze creativiteit ontketenen.
De live zoomsessies vinden plaats op:
MAART: 1, 15, 29
APRIL: 19 (niet tijdens de Paasvakantie)
MEI: 3, 17, 31
JUNI: 14 & 28.
Deze sessies worden ook opgenomen, zodat je ze achteraf kan (her)bekijken.

Ik voorzie een besloten platform waarop iedereen z'n vragen, ideeën en ervaringen met mij en met de andere deelnemers kan delen gedurende het traject. In de weken tussen de live sessies heb je de tijd en ruimte om aan jouw eigen interpretatie van de opdrachten te werken.
Enkele kunstenaars die in de lessen aan bod zullen komen zijn oa. Quentin Blake, Tim Burton, David Hockney, Malika Favre, Vincent Van Gogh, Camille Walala, Yayoi Kusama, René Magritte, Enzo Mari ... een mix van bekende en minder bekende namen!

creatieve cursus voor kleuters - René Magritte - de Wonderacademie

DEUREN GESLOTEN!
ER START EEN NIEUWE REEKS IN SEPTEMBER

DE VOLWONDERACADEMIE START OVER: