WELKOM IN DE
VOLWONDERACADEMIE

SCROLL GAUW NAAR BENEDEN ALS JE OP ZOEK BENT NAAR CREATIEVE INSPIRATIE!

Het is een cadeau aan jezelf: tijd om creatief bezig te zijn.

En de reguliere kunstacademie is niet voor iedereen de beste plek.
Daarom richtte ik de
VolWonderacademie op.

Een volwassen versie
van de Wonderacademie. :)

De reguliere kunstacademie werkt voor veel mensen niet. Lessen duren doorgaans 3,5 uur en zijn vaak twee avonden in de week. Niet zo eenvoudig te combineren met al de rest. En bovendien voelt het ook niet voor iedereen even veilig om in groep je creativiteit de vrije loop te laten. Je voelt je misschien wel "bekeken" of onzeker of beperkt in je creatieve vrijheid.
Daarom start ik met deze Volwonderacademie! We werken ook in groep, maar ieder vanuit de veiligheid van de eigen thuis. En tussen twee live sessies in heb je tijd en ruimte om verder te werken aan de opdracht die je kreeg.
Bovendien is er een besloten Slack-platform waar je tussendoor steeds terecht met vragen, tips, inspiratie, twijfels. Waar je resultaten kan delen (als je dat wil) en waar je motivatie kan vinden bij mij en bij de andere deelnemers.

Tijd om te creëren, te experimenteren, te reflecteren maar vooral te ontspannen en de batterijen op te laden. Kinderen weten het van nature, maar als volwassene zijn we het vaak verleerd: creatief maken is ontzettend fijn! Het verlaagt stress en angst, je voelt je vrij (want er is geen goed of fout) en het verbetert je concentratie. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om graag creatief bezig te zijn.
Kinderen hebben dat van nature in zich, maar naarmate ze ouder worden verleren ze dat vaak. Omdat het ook minder wordt gemotiveerd. En als volwassene zijn we het vaak al helemaal kwijt. Hoe gelukkig het ons ook maakt(e). Plots moet het allemaal “juist” zijn. En meetbaar. Moet het iets opbrengen en mag het vooral niet voelen als tijdverlies. Maar hoe kan iets wat je minder gestresseerd, minder angstig, vrijer en geconcentreerder maakt tijdverlies zijn?

DIT IS DE EERSTVOLGENDE REEKS:

MAANDAGAVOND REEKS

29/4/2024 - 10/6/2024

KUNSTENAARS VAN DEZE REEKS:


Jean-Michel BASQUIAT

Yayoi KUSAMA

David HOCKNEY

Georgia O'KEEFFEDATA LIVE ZOOMLESSEN:

29/4, 13/5, 27/5 en 10/6/2024
telkens van 19u tot 21u

DEUREN GESLOTEN
MOMENTEEL

Een volgende reeks vindt plaats in het najaar van 2024.

Wat kost het? 85€ incl. BTW per reeks
na inschrijving en betaling van de cursus is er geen terugbetaling meer mogelijk. Indien je niet kan deelnemen, mag je een vervanger doorgeven. Mail me hiervoor op hallo(at)indewonderkamer.be


Wat houdt het allemaal in?
Een programma van 7 weken waar we tweewekelijks van 19u tot 21u live via zoom samenkomen om te duiken in het werk van een welbepaalde artiest of een artistiek thema en dan geïnspireerd door dat oeuvre zélf onze creativiteit ontketenen.

De live zoomsessies vinden plaats op:
29 april, 13 mei, 27 mei en 10 juni, telkens van 19u tot 21u.
Deze sessies worden ook opgenomen, zodat je ze achteraf kan (her)bekijken.

Ik voorzie een besloten platform waarop iedereen z'n vragen, ideeën en ervaringen met mij en met de andere deelnemers kan delen gedurende het traject. In de weken tussen de live sessies heb je de tijd en ruimte om aan jouw eigen interpretatie van de opdrachten te werken.

creatieve cursus voor kleuters - René Magritte - de Wonderacademie

NOG EVEN DIT:

deze cursus is bedoeld om jouw creativiteit te vieren. Om te spelen, te experimenteren, te creëren. Om gewoon te doén!
Om niet in te zitten met wat je wel of niet "kan". Als je een lijn op een blad kan zetten, dan kan je tekenen. Als je een penseel in verf kan doppen, dan kan je schilderen. Als je een probleem kan oplossen, dan ben je creatief. Mensen zijn per definitie creatieve wezens!
Hoe vaker je iets doet, hoe beter je er in wordt. En niémand is vanaf de start een meester.

Er is geen voorkennis vereist, je maakt op jouw tempo, gevoed door jouw eigen creatieve brein. Ik bied de inspiratie.

Lieve woorden van deelnemers

Ik heb me lang heel ver van kunst ervaren omdat ik nooit dit als hobby heb gehad en al zeker niet de opleiding heb gevolgd. Het idee intrigerende me wel de laatste jaren omdat 'me creatief bezighouden' best leuk leek. Ik wist echter niet hoe. Alles leek zo hoogdrempelig en op zich heb ik al een heel vol leven met vele andere interesses waardoor ik niet direct te popelen stond er meerdere dagen per week aan te spenderen. En plots was ik hierop gestoten via een collega die dolenthousiast was en mij overtuigde dat dit is wat ik zocht. Ze had gelijk! Doordat je het thuis kan volgen moet je je niet verplaatsen en de manier waarop de lessen in elkaar zitten maakt dat het heel interactief en persoonlijk is. Vicky nodigt je op een heel vrolijke en veilig manier om alle drempels weg te werken en je creatieve ik (die iedereen heeft), los te laten en vooral plezier te maken. Je doet dat samen met anderen waardoor het steeds een gezellig avondje is. En je leert er ook heel wat kunstenaars kennen, dus eigenlijk is het een 2 in 1 pakket! Bedankt Vicky!

Wil je graag kennis maken met kunstenaars en nadien met die informatie aan de slag gaan ? Dan ben je aan het juiste adres hier. Of toch niet helemaal want deze cursus volg je gewoon lekker van thuis uit! Handig als je tussendoor nog even een kind in bed kan steken of was kan plooien 🙈 Ik vond het erg interessant en deed frisse ideeën op om thuis mee aan de slag te gaan maar zeker ook om als leerkracht te gebruiken in mijn klas. Ook leuk om nadien de resultaten van de anderen te zien. Alles is op eigen tempo, niets moet maar alles kan. Ik kijk alvast uit naar een volgende reeks !

Ik had al langer zin in kunstgeschiedenis studeren, om meer kunstenaars te leren kennen en te leren over hun stijlen en stromingen en veel meer. Maar ik had geen zin in opnieuw veel theorie moeten studeren. Ik had veel behoefte aan gestimuleerd worden in tekenen , schilderen, creatief zijn. Ik ben iemand die afwisseling nodig heeft. Ik verlangde ook naar een luchtige sfeer, plezier.

Dat allemaal zat in deze cursus!

— Adilia

— Jenna

Vicky’s enthousiasme over de (vol)wonderkamer spat van het scherm, druppelt je kamer binnen en geeft heel veel goesting om uren door te brengen in je atelier! Een dikke dankjewel.

De VolWonderacademie is een feest der inspiratie voor iedereen die graag minder wil zappen en scrollen en meer wil creëren. Je hoeft geen kunstenaar te zijn of 'goed te kunnen tekenen'. Vicky moedigt iedereen die iets maakt even enthousiast aan. Het proces krijgt alle aandacht en de kennis die je opdoet over kunstenaars helpen je zeker vooruit. Een aanrader dus!

— Wing

— Karolien

— Nicoline