CREATIEVE THERAPIE

In het leven gaat het niet altijd allemaal even makkelijk. Soms lijken de tegenslagen onoverkomelijk en kan je het alleen even niet meer aan.
Als je nood hebt aan iemand die je helpt om de zaken op een andere manier te bekijken en te zoeken naar de kern van jouw donkere gedachten en gevoelens, dan kan je bij mij terecht voor creatieve therapie.
Bij deze vorm van therapie gaan we naast het praten ook meer handelsgericht werken met creatieve beeldende middelen. Dit neemt vaak de spanning van het praten wat weg en door die ont-spanning komt de communicatie op een minder confronterende wijze op gang. Het is een methode om gevoelens en angsten (die heel abstract zijn, zeker voor kinderen) veel tastbaarder te maken door ze letterlijk een vorm te geven.
Eens die gevoelens helderder geworden zijn, zoeken we naar een manier om die gevoelens te leren 'managen', zichzelf wat te reguleren.

We gaan emoties 'verbeelden' en dan zoeken naar een manier om die emoties niet weg te drukken, maar ook niet de overhand te laten nemen ... ze op een gezonde manier in te passen in het leven.
Ik rijk concrete tools aan om anders naar de zaken te kijken. Om op een actieve en vooral constructieve manier om te gaan met de uitdagingen van het leven.

"Who looks outside dreams,
who looks inside awakes.”

HEEL CONCREET

Creatieve therapie sessie

Duur: 1 uur - prijs: 65€

Naast een Master in Beeldende Kunsten volgde ik ook een opleiding "creatieve therapie". Mijn therapeutische focus ligt op cognitieve gedragstherapie, waar we jouw gedachten en gedrag samen analyseren en trachten te veranderen.
Op vrijdagen werk ik als creatief therapeut voor de Praktijk Accolade van Lisa Waals in Leuven en kan je daar een sessie met mij boeken.
Op andere dagen kan je ook een sessie met mij boeken in de Wonderkamer zélf of op de weide van WonderWoodLand, te midden van de dieren die ik opvang nadat ze in beslag werden genomen. Allebei in Landen (Vlaams-Brabant).

mail me voor een afspraak

VOOR WIE

JA MAAR, HOE DAN?

Zacht, maar eerlijk.
Concreet en actief.

Zowel kinderen (vanaf 7 jaar), jongeren als volwassenen kunnen hiervoor bij mij terecht. Deze therapie werkt het best als je zelf ook affiniteit hebt met creatieve beeldende expressie. Je krijgt ook opdrachten mee voor thuis, zodat je naar huis gaat met concrete tools om stap voor stap beter om te kunnen met de obstakels in je leven.
Voor kinderen is het essentieel dat alle ouders het proces van hun kind steunen en aanmoedigen.

Mijn aanpak is heel actief en activerend. Ik luister zonder oordeel naar jouw verhaal en zoek mee naar waar het fout loopt. We draaien er niet eindeloos in rondjes rond, maar gaan op zoek naar concrete manieren en hulpmiddelen om jouw gedachten te gaan om-denken. Om de zaken op een andere, constructieve manier te bekijken. Om een soort van persoonlijke handleiding op te stellen die jou kan helpen op de moeilijke momenten.

Worstel je met angst, stress of gevoelens van depressie?
Weet dan dat mijn deur voor je open staat.

CONTACTEER ME