Fantastic Mr Fox wonderkamer

Deze Wonderkamer is geïnspireerd door het gelijknamige boek van Roald Dahl. Nadien maakte Wes Anderson er een heerlijke stopmotion animatiefilm van.
Voor het decor van deze kamer haalde ik de inspiratie zelfs letterlijk uit het huis van de familie Fox uit de film van Wes Anderson.

Voor de knutselactiviteiten bij deze Wonderkamer duiken we in het verhaal van Roald Dahl. We dompelen ons onder in de wereld van de vossen. We maken maskers of 3D vosjes, vossenvingerpopjes of maken zelfs een korte stopmotion!

wonderwolkenkamer
wonderwolkenkamer - Vicky Bogaert

Deze Wonderkamer is geïnspireerd op het wonderlijke boek "Le Petit Prince" van
Antoine de St-Exupéry. Een literaire klassieker die ons verder doet nadenken over hoe een ideale wereld er zou kunnen uitzien. Over de kracht van fantasie.

Voor de knutselactiviteiten bij deze Wonderkamer bedenken we zelf onontdekte planeten en geven deze vorm. We denken na over hoe onze droomplaneet er uit zou zien.
Of we maken een kleine huisjeswolk, net zoals in dit decor!

wonderwolkenkamer Vicky Bogaert
Chateau des Animaux - in de Wonderkamer
Chateau des Animaux - in de Wonderkamer

CHATEAU
DES ANIMAUX

Chateau des Animaux - in de Wonderkamer
Chateau des Animaux - in de Wonderkamer
zwart wit wonderkamer Vicky Bogaert
zwart wit wonderkamer Vicky Bogaert

In dit Zwart-Wit huisje ontbreekt iets heel belangrijks. Familiefoto's! Mooie portretten om aan de muur te hangen. En daarvoor halen we onze inspiratie bij twee Fantastische Fotografische Frauleins! Niemand minder dan Diane Arbus en Vivian Maier dwalen door deze Wonderkamer om ons prachtige zwart-wit portretten te tonen.

In deze Wonderkamer maken we portretten en andere zwart-wit beelden voor aan de muur. Niet met een camera zoals Diane en Vivian, maar we gebruiken hun foto's als inspiratie voor schilderijen en illustraties.
Of we maken een eigen mini zwart-wit huisje!

zwart wit wonderkamer Vicky Bogaert
Mexico Wonderkamer Vicky Bogaert

De inspiratie voor deze Wonderkamer komt uit een ontzettend inspirerend, boeiend en cultureel rijk land: Mexico! In deze Wonderkamer maken we in eerste instantie kennis met de alom bekende kunstenares Frida Kahlo en haar man Diego Rivera. Maar ook de lithograaf José Guadalupe Posada komt aan bod, de borduurkunst van de Otomí, de kraalkunstwerken van de Huichol. Op de vloer zien we afbeeldingen van kleine Talavera tegeltjes, die in Mexico met de hand worden geschilderd. En mijn favorietjes: de Mexicaanse lappenpopjes ("Marias" genoemd).
Nog een belangrijke en gekende Mexicaanse traditie: Dia de los Muertos, de dag van de doden.
Voila! Zoals je merkt herbergt de Mexico Wonderkamer ontelbaar veel mooie culturele en artistieke schatten waar we mee aan het knutselen kunnen!

Mexico Wonderkamer Vicky Bogaert
de wonderkamers - In de Wonderkamer - Vicky Bogaert
Wonderwoudkamer
Wonderwoudkamer

In deze WonderWoudKamer duiken we in de wonderlijke wereld van Beatrix Potter en John Tenniel. Beatrix Potter was de bedenkster en illustratrice van de verhalen van Pieter Konijn. Ze werd zelf heel erg geïnspireerd door het werk van John Tenniel, de illustrator van het oorspronkelijke 'Alice In Wonderland' boek, geschreven door Lewis Carroll.

In de verhalen en knutselwerken die we samen in deze Wonderkamer bedenken, spelen dieren de hoofdrol!

Wonderwoudkamer
Fotostudio-Mondriaan
Mondriaan wonderkamer

In deze vrolijke Wonderkamer spatten de primaire kleuren bijna letterlijk van de muur. Want onze inspiratiebron is niemand minder dan Piet Mondriaan! Hij staat het bekendst om zijn geometrische-abstracte werk en dat wordt ook de basis van onze kunstwerken.

We bekijken hoe we met geometrische figuren portretten, landschappen en nog zo veel meer kunnen maken. We werken in 2D maar ook in 3D. We laten ons inspireren door Mondriaan, maar maken vooral onze eigen versies van zijn schilderijen.

Fotostudio-Mondriaan
Westendorp - in de Wonderkamer
het Westendorp - in de wonderkamer

In deze Wonderkamer verdwalen we door het Westendorp, een fictief dorp dat zo uit de boeken van Annie M.G. Schmidt zou kunnen komen, die vaak werden geïllustreerd door Fiep ... Westendorp! We snuisteren door de tekeningen van Fiep en leren de gekke en vrolijke personages kennen. Want het Westendorp ziet er leeg uit, dus zorgen wij samen voor inwoners van het dorp. En daarvoor laten we ons inspireren door de illustraties van de Fantastische Fiep!

het Westendorp - in de wonderkamer
jazz up wonderkamer

In deze kleurrijke Wonderkamer klinken de jazzy tonen van Thelonious Monk en vele anderen! De muziek is onze inspiratie ... de klanken, de tonen, het volume. We onderzoeken of we kunnen tekenen en schilderen op muziek. Of we van hetgeen we horen een visuele voorstelling kunnen maken.
We knutselen onze eigen instrumenten bij elkaar en geven een geheim optreden.
En daarnaast kijken we ook naar het dansende lichaam. We draaien en twisten en maken de gekste dansende mannetjes!
"Jazz up" betekent opfleuren, dus vrolijkheid verzekerd in deze Wonderkamer.

jazz up wonderkamer
jazz up wonderkamer
Jazz up wonderkamer